Denna hemsida är för personer som är intresserade av NET i Norden
Denna hemsida är för personer som är intresserade av NET i Norden

Var börjar NET?

En tumör får vanligtvis sitt namn efter den del i kroppen där den först började växa. Detta kallas primärområdet eller primärtumören. Om tumörcellerna sprider sig från primärområdet till en annan del av kroppen, kallas det sekundär tumörsjukdom eller metastaser.

Vid NET kan primärtumörer uppkomma nästan var som helst i kroppen men är vanligast i tunntarmen, bukspottkörteln och lungorna.

De kan också börja i andra delar, såsom magsäcken, tjocktarmen, ändtarmen, äggstockarna och testiklarna, och kan sprida sig till levern eller skelettet.

Jämfört med andra tumörsjukdomar är NET små och de växer vanligtvis långsamt under ett antal år, men vissa NET kan växa snabbare än andra. NET orsakar vanligtvis inga märkbara symtom förrän tumören redan har vuxit och spridit sig. Vid den tidpunkt de hittas har mer än 50 % av NET spridit sig till andra delar av kroppen.

Dela:

Betygsätt detta innehåll

No votes yet.
Please wait...

Hittar mer information om NET

Diagnosis & Testing

Diagnostisera NET

Information om hur NET diagnostiseras och följs upp, vilka prover och undersökningar som görs

Diagnostisera NET
Treating NETs

Behandling av NET

Information om de olika behandlingsalternativen vid NET: operation, strålbehandling samt medicinsk behandling.

Behandling av NET
FAQs by experts

Vanliga frågor om NET

Har du en fråga om NET? Se om den har besvarats av en av våra NET- experter

Vanliga frågor

Vi använder oss av cookies för att säkerställa att du får det bästa utbytet av vår hemsida. Klicka här för mer information.
Ipsen
Denna hemsida har utvecklats av Ipsen i samarbete med patienter som lever med NET och sjukvårdspersonal som dagligen träffar patienter med NET. Ipsen vill rikta sitt varma tack till alla som bidragit med djup kunskap,  värdefulla insikter och personliga berättelser. Besök www.ipsennordic.com för mer information om oss. Hemsidans design och utveckling är producerad av Kanga Health Ltd.